ioLiving omavalvontaa Metos Park ammattikeittiössä

Metos ja ioLiving tekevät ammattikeittiön omavalvonnasta helppoa, nopeaa ja luotettavaa

Metos Oy valmistaa ja markkinoi ammattikeittiölaitteita ja -kalusteita ja on toimialansa markkinajohtaja Pohjoismaissa, Baltian maissa sekä Benelux-maissa. Metoksen Kitchen Intelligence -konsepti tarjoaa tuotteita ja palveluja, jotka kohottavat ammattikeittiöiden suorituskykyä. Osana tätä menestyskonseptia Metos tarjoaa ammattikeittiöille modernin tavan tehdä omavalvonnan tehokkaasta tuottamisesta keittiölle kilpailuetu. Automatisoitu omavalvonta tuotetaan ioLivingin älykkään IoT-ratkaisun avulla.

Moderni teknologia poistaa turhat manuaaliset työvaiheet

Ammattikeittiöissä on lähes aina kiire. Tekemistä keittiössä on paljon ja asiakkaiden palveleminen vie sekin aikansa. Viranomaiset vaativat keittiöiltä perusteellista omavalvontaa. Omavalvontaan kuuluvien tietojen kerääminen manuaalisesti tuntuu monesti ylimääräiseltä työltä. Kaikki ratkaisut, jotka helpottavat kiirettä ammattikeittiön hektisessä ympäristössä ovat tervetulleita.

Metoksen asiakkailleen tarjoama ioLivingin älykkään keittiön ratkaisu tekee omavalvonnasta helppoa. Lämpötilatiedon keräyslaitteet asetetaan mitattaviin kohteisiin. Mittaustiedot siirretään Bluetooth- tai LoRa-yhteyden avulla automaattisesti ioLivingin pilvipalveluun. Mittaustietojen lisäksi omavalvontaan kuuluvat havainnot kirjataan järjestelmään. Lämpötila- ja havaintotilastoa seurataan ja analysoidaan reaaliaikaisesti ja raportti voidaan luoda millä tahansa nettiselaimella.

”Omavalvonta ja siihen liittyvä raportointi perinteisin manuaalisin menetelmin on monelle ravintolan työntekijälle aikamoista ”pakkopullaa”. ioLivingin automaattisen omavalvontaratkaisun avulla keittiöhenkilökunnalta säästyy paljon aikaa ja turhalta työltä vältytään. Ratkaisu on todella helppo ottaa käyttöön ja omavalvonnan laadun parantuessa kaikki hyötyvät”, sanoo Metoksen tuotepäällikkö Ville Nikkanen.

Jatkuva olosuhdemittaus tuo laatua ja kustannustehokkuutta

ioLiving on IoT-teknologiaan perustuvien olosuhdemittausratkaisujen edelläkävijä Suomessa. ioLivingin antureita on asennettuna jo yli 30 000 kpl ja niillä on tehty yli 2 miljardia mittausta. Yhtiö kehittää jatkuvasti uusia ratkaisuja asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti.

”Ammattikeittiön olosuhteita mitataan ruokaa vastaanotettaessa sekä sitä säilöttäessä ja tarjoiltaessa. Lämpötilaseurannan lisäksi ioLivingin omavalvontapalveluun voidaan kirjata muitakin toimenpiteitä tai mittaustuloksia, esimerkiksi pintapuhtausnäytteitä, hävikinseurantaa tai siivoussuunnitelmaan liittyviä yksityiskohtia. Kaikki data tallentuu yhteen järjestelmään, josta tiedot ovat jatkuvasti seurattavissa ja jossa ne säilyvät mahdollisia myöhempiä tarpeita varten”, sanoo Metoksen keittiöpäällikkö Teemu Rönkkö.

Asiakassuhde syveni kumppanuudeksi

Metos on tarjonnut ioLivingin omavalvontaratkaisua asiakkailleen jo usean vuoden ajan. Tällä hetkellä ratkaisua hyödyntäviä ammattikeittiöitä on yli 100 kpl Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Kansainvälistyminen etenee vauhdilla ja tunnettuuden kasvaessa uusia asiakkuuksia syntyy monella markkinalla.

Omavalvontaratkaisun tuotekehitys on edennyt hyvässä yhteistyössä ja uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön säännöllisesti. Viimeisimmät uudet ominaisuudet liittyvät ruoan hävikin hallintaan ja pikajäähdytysmittaukseen.

”ioLiving on meille erinomainen kumppani. Ketterä ja asiakaslähtöinen tuotekehitys ovat elintärkeitä markkinan ja teknologioiden jatkuvasti kehittyessä. Aikaisemmin tällaiset järjestelmät olivat kankeita ja kalliita. ioLivingin ratkaisu on päinvastoin erittäin notkea ja edullinen hankkia ja ylläpitää. Yhteinen tulevaisuutemme näyttää valoisalta”, summaa Metoksen tuotepäällikkö Ville Nikkanen.

”ioLivingin automaattisen omavalvontaratkaisun avulla keittiöhenkilökunnalta säästyy paljon aikaa ja turhalta työltä vältytään. Omavalvonnan laadun parantuessa kaikki hyötyvät”, sanoo Ville Nikkanen.

Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Lue lisää asiakkaittemme kokemuksia

Keittiöiden omavavonta on helppoa ioLiving-ratkaisulla

ioLiving Älykäs Keittiö

ioLiving Älykäs Keittiö -ratkaisulla toteutetaan ammattikeittiöiden omavalvonta helposti, luotettavasti ja reaaliaikaisesti.

Lue lisää digitaalisesta omavalvonnasta

HävikkiValvoja

Ruokahävikin seuranta ammattikeittiössä

HävikkiValvoja on kokonaisvaltainen ratkaisu ruokahävikin reaaliaikaiseen seurantaan. Kirjaa, seuraa ja vähennä ruokahävikkiä helposti ja luotettavasti.

Lue lisää HävikkiValvoja-ratkaisusta

Kysy lisää!

Haluatko tietää lisää helposta ja luotettavasta ratkaisusta ammattikeittiöiden omavalvontaan? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.