Passion led us here

Toimivaa ja tehokasta betonin kosteuden hallintaa

Seinäjoen kaupunki rakennuttaa uutta Ravintokeskusta. Kohteen urakoinnista vastaa Rakennus K. Karhu. Työmaalla on käytössä ioLiving älykäs ratkaisu betonin reaaliaikaiseen kosteuden seurantaan. Käyttäjien puolelta on tullut pelkkää positiivista palautetta. ”Mittauksen tulokset ovat olleet todella tarkkoja verrattuna ulkopuolisen mittaamiin tuloksiin”, sanoo työnjohtaja Joonas Mustonen, Rakennus K. Karhu Oy:stä.

Betonin kosteusmittaus on rakennustyömailla jokapäiväinen asia, jossa ioLivingin ratkaisua voidaan hyödyntää. ”Edellytämme kaikilla työmaillamme betonin kosteusseurannan jatkuvatoimisena toimenpiteenä”, kertoo Jarmo Rajala, Seinäjoen kaupungin rakennustöiden valvoja. ”Mikä parasta, meillä on ollut mittaustietoon reaaliaikainen lukuoikeus koko rakennustyön ajan.”

Työmaalla on ollut käytössä betonin kosteutta mittaavat anturit 20 pisteessä. ioLivingin järjestelmässä työnjohtajan puhelin siirtää mittaustiedot suoraan nettiin. Mittaustuloksia voi seurata ja analysoida reaaliaikaisena nettiselaimella, milloin ja missä vain.

”Mittaustulosten perusteella olemme pystyneet ohjaamaan kuivattamista niin, että betoni on kuivunut koko rakennustyömaalla samaan tahtiin”, kertoo työnjohtaja Joonas Mustonen. ”Lisäksi olemme voineet ennakoida, koska betoni on riittävän kuiva pinnoitustöiden aloittamiselle”, jatkaa Mustonen. Hänen mukaansa ”ioLivingin anturit näyttävät riittävällä tarkkuudella betonin suhteellisen kosteuden. Ne soveltuvat hyvin betonin kuivumisen seurantaan.”

ioLiving ratkaisuilla poistuvat turhat työvaiheet. Lisäksi sekä laatu että ennustettavuus paranevat. Mittausantureita voi käyttää myös muiden rakenteiden, esimerkiksi eristeiden kosteusseurantaan.

 

”Mittauksen tulokset ovat olleet todella tarkkoja verrattuna ulkopuolisen mittaamiin tuloksiin”, kertoo työnjohtaja Joonas Mustonen, Rakennus K. Karhu Oy:stä.

Ravintokeskus, faktaa projektista
Koko: 2.869 krm2
Valmistuminen: toukokuu 2019
Rakennuttaja: Seinäjoen kaupunki
Rakennusurakoitsija:
Rakennus K. Karhu Oy

Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Rakennetun ympäristön olosuhteiden seuranta

Rakennusten reaaliaikainen olosuhteiden seuranta

ioLivingin mittaustiedon keräyslaitteilla ja pilvipalveluratkaisulla turhat työvaiheet poistuvat sekä laatu ja ennustettavuus paranevat.

Lue lisää ratkaisusta

Kysy lisää!

Haluatko tietää lisää tarkasta ja luotettavasta ratkaisusta rakentamisen olosuhdeseurantaan? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.