Oulun Kosteustutkimus käyttää ioLiving ratkaisua rakennusten olosuhteiden seurantaan

Jatkuvalla olosuhdemittauksella lisää tuottavuutta

Oulun Kosteustutkimus Oy tarjoaa monipuolisia rakentamiseen liittyviä palveluja sekä uudiskohteissa että saneerausrakentamisessa. Yrityksen kosteudenhallintapalveluihin kuuluvat kuivaukset, seurantajärjestelmät, kosteusmittaukset ja mittaussuunnitelmat. Näiden palvelujen osalta yritys toteutti suuren tuottavuusloikan, kun se alkoi hyödyntää ioLivingin jatkuvaa olosuhdemittausta ja reaaliaikaista mittaustulosten seurantaa ja analyysia, kertoo Juha Yliniemi, Oulun Kosteustutkimus Oy:n asiantuntija.

Perinteinen manuaalinen mittaaminen ei enää riitä

Betonipintojen kosteusmittaus on perinteisesti toteutettu mittausmenetelmällä, joka kertoo betonin kosteuden tietyllä ajan hetkellä lattiaan poratussa reiässä. Koska betonin kuivuminen on kuitenkin dynaaminen prosessi, mittausta tulisi suorittaa jatkuvasti ja analysoida kuivumiseen vaikuttavia muitakin tekijöitä.

”Aikaisemmin työmailla mestarit itse arvioivat olosuhteita manuaalisin mittauksin. Mittaus vaatii aina paikalla käymistä ja monesti se oli aika arpapeliä. Jotta kuivumista ylipäätään tapahtuu, täytyy ilman suhteellisen kosteuden olla alle 50%. Mm. tätä tulisi mitata jatkuvasti”, sanoo Oulun Kosteustutkimus Oy:n asiantuntija Juha Yliniemi.

Moderni menetelmä toi tehoja ja tuloksia

Oulun Kosteustutkimus Oy halusi tehostaa omaa olosuhdeseurantapalveluaan. Luotettavaksi ja asiantuntevaksi kumppaniksi löytyi ioLiving, joka oli kehittänyt ratkaisun, joka mahdollistaa jatkuvan olosuhdemittauksen sekä mittaustulosten reaaliaikaisen seurannan havainnollisen käyttöliittymän kautta.

”Työmaiden olosuhteiden mittaustuloksia voidaan nyt analysoida ja hyödyntää jatkuvasti ajasta ja paikasta riippumatta. ioLivingin ratkaisu on tuonut kustannustehokkuutta sekä mahdollistanut todellisen tiedolla johtamisen”, sanoo Juha Yliniemi ja jatkaa, ”Voimme seurata kaikkia työmaitamme jatkuvasti toimistomme isolta näytöltä. Turhia mittauskäyntejä ei enää ole ja kaikkien aikaa säästyy.”

Helppo ja nopea käyttöönotto

ioLivingin älykkäillä mittaustiedon keräyslaitteilla rakennustyömaiden olosuhteiden mittaaminen mahdollistuu tarkasti ja reaaliaikaisesti. Huippulaadukkaat anturit ja innovatiiviset tiedonsiirron ratkaisut siirtävät tiedon hankalistakin olosuhteista. ioLivingin pilvipalveluratkaisussa kerätty mittaustieto pysyy tietoturvallisesti hallinnassa. Tiedot tallennetaan pysyvästi ja varmuuskopiointi tapahtuu automaattisesti. ioLiving Cloud mahdollistaa käytön kaikilla eri päätelaitteilla sekä joustavan integroinnin asiakkaan järjestelmiin.

”ioLivingin mittauslaitteiden asennus on työmaaolosuhteissakin nopeaa. Mittauslaitteet on myös helppo siirtää seuraavalle työmaalle tai esimerkiksi kerrostalotyömaan seuraavaan kerrokseen”, kertoo Juha Yliniemi.

Konkreettisia hyötyjä nyt ja tulevaisuudessa

Oulun Kosteustutkimus Oy on käyttänyt ioLivingin älykkäitä ratkaisuja nyt kahden vuoden ajan. Tulokset ovat olleet erinomaisia ja hyödyt koko yrityksen liiketoimintaan konkreettisia.

”Jatkuva olosuhdemittaus kohteissamme on tuottanut ainutlaatuista tehokkuutta. Turhat työvaiheet ovat poistuneet ja olemme koko ajan kartalla mitä kohteissamme tapahtuu. Asiakkaamme arvostavat työn parempaa laatua ja työmaiden eri vaiheiden ennustettavuus on kehittynyt huimasti”, summaa Oulun Kosteustutkimus Oy:n asiantuntija Juha Yliniemi.

Tutustu myös Oulun Kostustutkimukseen.

”Jatkuva olosuhdemittaus kohteissamme on tuottanut ainutlaatuista tehokkuutta. Turhat työvaiheet ovat poistuneet ja olemme koko ajan kartalla mitä kohteissamme tapahtuu”, kertoo Juha Yliniemi.

Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Lue lisää tyytyväisten asiakkaittemme kertomuksia

Rakennetun ympäristön olosuhteiden seuranta

Rakennusten reaaliaikainen olosuhteiden seuranta

ioLivingin mittaustiedon keräyslaitteilla ja pilvipalveluratkaisulla turhat työvaiheet poistuvat sekä laatu ja ennustettavuus paranevat.

Lue lisää ratkaisusta

Kysy lisää!

Haluatko tietää lisää tarkasta ja luotettavasta ratkaisusta rakentamisen olosuhdeseurantaan? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.