Kansallismuseon korjausrakentamisen työmaalla oli käytössä ioLiving olosuhdeseuranta

Kansallismuseon tornin korjaustöissä lämpötiloja seurattiin ioLivingin ratkaisun avulla

Suomen historian aarteita säilyttävän Kansallismuseon 58-metrinen torni oli odottanut jo pitkään korjausta. Kosteus oli vuosikymmenten aikana aiheuttanut mittavia vaurioita museon torniin ja sen rakenteet oli korjattava. Korjaustyö toteutettiin vaihtuvissa olosuhteissa sekä tornin sisä- että ulkopuolella. Rakennustyössä hyödynnettiin IKJ-Rakennuksen asiantuntemusta ja pitkää kokemusta kivirakentamisesta. Tarkkaa ja reaaliaikaista olosuhdeseurantaa varten työmaalle hankittiin ioLivingin älykäs IoT-ratkaisu.

Vaihtuvat olosuhteet vaativat reaaliaikaista olosuhdeseurantaa

Kun muuraus- ja laastitöitä tehdään läpi vuoden vaihtuvissa sääolosuhteissa, on ensisijaisen tärkeää, että rakennustyömaan johto tietää koko ajan millaiset lämpötilat ja kosteusolosuhteet työmaalla ovat. Kun kyseessä oli vielä kansallisesti ja arkkitehtonisesti näin merkittävä kohde, olosuhdeseurannan täytyi olla reaaliaikaista.

”Tornin ympärillä olevia telinetasoja oli 18 kpl. Lämpötilojen manuaalinen mittaaminen olisi ollut käytännössä ihan mahdotonta. Kun työn tilaajakin vaati jatkuvaa olosuhdeseurantaa ja sain työmaan konservaattorilta hyvän vinkin teknologiasta, joka sen mahdollistaisi, otin yhteyttä ioLivingin Matti Verkasaloon”, kertoo IKJ-Rakennus Oy:n työnjohtaja Teuvo Kivimäki.

Helppo ja nopea käyttöönotto

Kansallismuseon tornin rakennustelineiden kerrostasoille lisättiin puhaltimet ja lämpötilaa seurattiin ioLivingin tiedontallennuslaitteilla. Sääsuojan lämpötilaa ja laastin lujuudenkehitystä seurattiin lämpötilamittauksilla, joiden avulla varmistettiin riittävä laastin lujuus ennen seuraavan kivikerroksen asentamista. Lämpötilasta saatu tieto tallennettiin pilvipalveluun ja ioLivingin ratkaisun avulla olosuhdetietoja pystyivät reaaliaikaisesti tarkastelemaan niin urakoitsijan työnjohto kuin työn tilaajakin.

”Meillä oli käytössä toistakymmentä ioLivingin anturia. Ne oli helppo asentaa ja niitä pystyi siirtämään uusille kerrostasoille työmaan edetessä. Olosuhdetietojen siirto pilvipalveluun mahdollistettiin työmaalla jatkuvasti latauksessa olevan kännykän kautta. Koko puolentoista vuoden työn ajan antureiden paristoja ei tarvinnut vaihtaa kertaakaan. Homma pelitti todella hyvin”, sanoo Teuvo Kivimäki.

Luotettava ja tarkka IoT-teknologia tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia

ioLiving on IoT-teknologiaan perustuvien olosuhdemittausratkaisujen edelläkävijä Suomessa. ioLivingin antureita on asennettuna jo yli 30 000 kpl ja niillä on tehty yli 2 miljardia mittausta. Kehitämme jatkuvasti uusia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti. Rakennustoimialan olosuhdemittaukseen liittyvät ratkaisut ovat tärkeä osa tuotekehityksessämme.

Suomen Kansallismuseon työmaalla käytetty ioLivingin IoT-ratkaisu mahdollisti jatkuvan olosuhdeseurannan kautta paremman aikataulussa pysymisen ja kustannustehokkaana keinona vaikutti osaltaan työmaan kannattavuuteen.

”ioLivingin ratkaisu on erittäin toimiva. Pystyin seuraamaan lämpötiloja missä ja milloin tahansa, ilman käyntiä työmaalla. ioLivingin hinta-laatusuhde on erinomainen ja heidän toimituksensa olivat aina todella täsmällisiä. Olenkin käyttänyt heidän antureitaan muillakin työmailla tuon Kansallismuseon positiivisen käyttökokemuksen ansiosta”, summaa IKJ-Rakennuksen työnjohtaja Teuvo Kivimäki.

Lue myös Senaatti-kiinteistön dokementointi tornin korjauksesta.

”ioLivingin ratkaisu on erittäin toimiva. Pystyin seuraamaan lämpötiloja missä ja milloin tahansa, ilman käyntiä työmaalla. Olenkin käyttänyt heidän antureitaan muillakin työmailla Kansallismuseon positiivisen käyttökokemuksen ansiosta”, summaa työnjohtaja Teuvo Kivimäki.

Lue lisää ioLiving asiakaskertomuksia

Lue lisää asiakkaiden kokemuksia

Rakennetun ympäristön olosuhteiden seuranta

Rakennusten olosuhdeseuranta

ioLivingin mittaustiedon keräyslaitteilla ja pilvipalveluratkaisulla turhat työvaiheet poistuvat sekä laatu ja ennustettavuus paranevat. Seuraa olosuhteita sekä rakennustyömailla että rakennusten käytön aikana.

Lue lisää

Kysy lisää!

Haluatko tietää lisää tarkasta ja luotettavasta ratkaisusta rakentamisen olosuhdeseurantaan? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.