Älykäs riisinviljely
10.05.2019

ioLiving avaa Aasian markkinoilla Älykäs Riisinviljely -ratkaisulla

ioLiving IoT-palvelua on käytetty Euroopassa ja Intiassa jo yli kolme vuotta. Johtavat ratkaisumme ovat Älykäs Keittiö, Älykäs Maanviljely ja Älykäs rakennusten olosuhdeseuranta. Muutaman vuoden markkinatutkimuksen perusteella olemme päättäneet avata palvelumme nyt myös Kaakkois-Aasian markkinoilla uudella Älykäs Riisinviljely -sovelluksella.

Ensimmäiset asennukset tehtiin tällä viikolla Taiwanin kolmessa maakunnassa; Taoyuan, Miaoli ja Yunlin. Maatilat ovat sitoutuneet luonnonmukaiseen viljelyyn ja haluavat ymmärtää riisinviljelyyn vaikuttavat keskeiset tekijät, kuten veden syvyyden, maaperän kosteuden ja auringonvalon vaihtelun.

Joistakin alueellisista eroista huolimatta asennukset onnistuivat hyvin. Tietovirta antureista ioLiving-pilvipalveluun alkoi normaalisti.

Seuraava vaihe on oppia lisää ja ymmärtää riisinviljelyn erityisvaatimukset sekä ioLiving Älykäs riisinviljely -ratkaisumme siihen tuomat hyödyt. Tämän jälkeen aloitamme palvelumme laajemman viennin riisinviljelyn valtaville markkinoille.

Jo ensimmäisten päivien aikana oli selvää, että valittujen kolmen tilan välillä vallitsevat erilaiset mikroilmastot, vaikka etäisyyttä on alle 200 kilometriä.

Kuvissa on auringonvalon vaihtelun vertailu Taoyuanin (ylempi kuva) ja Yunlin (alempi kuva) välillä.

ioLiving-ratkaisu Älykäs riisinviljely
ioLiving-ratkaisu älykkääseen riisinviljelyyn

ioLiving on IoT-palveluiden edelläkävijä. Liikevaihdostamme 70 % tulee viennistä. Pilvipalvelussamme on jo yli 1,5 miljardia mittausta ja IoT laitteita on toimitettu yli 30.000 kpl. Ratkaisuamme hyödynnetään maataloudessa, elintarvikeketjussa sekä rakennustyömailla. Tuomme todistettuja hyötyjä ja älykkyyttä asiakkaidemme liiketoimintaan. Lue lisää ioLiving ratkaisusta ja ota yhteyttä.