ioLiving NB-IoT router test
13.08.2019

NB-IoT reititin perunapellolla

ioLiving aloitti kenttätestit NB-IoT reititinlaitteella. Reititin vastaanottaa ioLiving sensoreiden lähettämät LoRa viestit ja reitittää ne mobiiliverkon kautta ioLiving palvelimelle.

Matkapuhelinoperaattorit ovat päivittäneet 4G mobiiliverkot toimimaan myös NB-IoT teknologialla. Tämä teknologia on erityisen hyvä pienten tietomäärien siirtämiseen. Edullisuuden ohella NB-IoT teknologia kuluttaa vähän energiaa.

Yksi ioLiving kenttätestin paikoista on Hollannissa. Perunamaahan kaivettujen älyperunoiden mittaustiedot siirtyvät aurinkopaneelilla toimivan NB-IoT reitittimen kautta pilvipalveluun. Tämä on merkittävä edistysaskel, koska perunapelloilla ei luonnollisestikaan ole verkkovirtaa normaaleja reititinlaitteita varten.

Uskomme, että NB-IoT tulee mullistamaan IoT toimialaa erityisesti vuodesta 2020 eteenpäin. ioLiving kenttätestit jatkuvat Euroopassa ja Aasiassa.

Mitä tarkoittaa NB-IoT? Lyhenne tulee sanoista Narrowband Internet of Things. NB-IoT on globaali verkkoteknologia, jonka avulla voi kytkeä suuren määrän laitteita verkkoon edullisesti ja luotettavasti. NB-IoT käyttää puhelinoperaattoreiden taajuuksia, joissa muiden teknologioiden häiriösignaaleja on vähemmän. Teknologia mahdollistaa myös heikommalla peittoalueella sijaitsevien kohteiden tiedonsiirron ja seurannan.

ioLiving on IoT-palveluiden edelläkävijä. Liikevaihdostamme 70 % tulee viennistä. Tuomme todistettuja hyötyjä ja älykkyyttä asiakkaidemme liiketoimintaan. Lue lisää ioLiving ratkaisusta ja ota yhteyttä.