KIRJAA, SEURAA JA VÄHENNÄ RUOKAHÄVIKKIÄ HELPOSTI JA LUOTETTAVASTI

HävikkiValvoja-palvelun käyttäminen tuo lisäarvoa ravintolaketjun johdolle, keittiöhenkilökunnalle sekä ravintolan asiakkaille. Saatu tieto kannustaa ja ohjaa parempiin valintoihin ja sitä kautta hävikin pienentämiseen. Keittiöhenkilökunta on yleensä kiireistä ja rutiinien automatisointi on tervetullutta.

Ruokahävikki aiheuttaa ammattikeittiöille merkittäviä kustannuksia. Keittiötoiminnan kustannustehokkuutta voidaan parantaa seuraamalla, mistä syntyy suurimmat kustannukset, ja suorittaa kohdennettuja toimenpiteitä hävikin pienentämiseksi.

Tiedätkö sinä ravintolasi ruokahävikin määrän?

HÄVIKKIVALVOJA APUNA RUOKAHÄVIKIN VÄHENTÄMISESSÄ

Toimenpiteiden kohdentamiseksi tarvitaan helppokäyttöiset, mutta tarkat työkalut. Vain tuntemalla, mistä oman keittiön ruokahävikki syntyy, voidaan tehdä juuri oikeita toimenpiteitä hävikin pienentämiseksi.

ioLiving HävikkiValvoja on helppokäyttöinen ja kokonaisvaltainen ratkaisu ruokahävikin reaaliaikaiseen seuraamiseen ammattikeittiöissä ja keittiöketjussa. Parhaimmat käytännöt voidaan levittää koko ketjun käyttöön. HävikkiValvojalla seurataan ruokahävikin kokonaismäärää (kg), hävikin arvoa (€) ja hiilijalanjälkeä (kgCO2e).

Yhdellä näkymällä voidaan seurata kokonaishävikkiä esim. ketjun kaikissa toimipisteissä. Näkymää voidaan lajitella syntyneen hävikin mukaan sekä tarkastella haluttuja ajanjaksoja.

Ruokahävikin kirjaus 5 sekunnissa

Keittiöhenkilökunta on yleensä kiireistä ja rutiinien automatisointi on tervetullutta. ioLiving Älyvaakaa käyttäen hävikkitietojen kirjaamiseen kuluu vain 5 sekuntia. Kerätty tieto on luotettavaa ja ajan tasalla, koska keittiöhenkilökunta tekee itse kirjaukset oikeissa olosuhteissa.

Kaksi tapaa käyttää Älyvaakaa:

1. Yksittäiset punnitukset

  • Hävikkierä asetetaan vaa’an päälle
  • Mittaustieto siirretään mobiilisovelluksella Hävikkitietokantaan

 

2. Jatkuva mittaustieto

  • Vaaka sijoitetaan jäteastian alle joko lattialle tai pöydälle
  • Mittaustieto siirtyy jatkuvasti suoraan palveluun

 

HävikkiValvoja, ruokahävikin seuranta ja vähentäminen
Lue tästä tarkempi palvelukuvaus

ioLiving SmartKitchen palvelu

SmartKitchen, luotettavat digitaaliset ratkaisut

Paranna tuottavuutta ja varmista ruokaturvallisuus. Helppokäyttöiset ratkaisut sekä pienille että isoille ruokapalvelualan yrityksille.

Siirry SmartKitchen-sivuille

Älyvaaka ammattikeittiöiden ruokahävikin seurantaan

HävikkiValvoja auttaa selvittämään:

  • Miksi hävikkiä syntyy?
  • Mitä hävikkiä syntyy?
  • Missä vaiheessa hävikkiä syntyy?

HävikkiValvojalla seurataan:

  • ruokahävikin kokonaismäärää (kg),
  • hävikin arvoa (€) ja
  • hiilijalanjälkeä (kgCO2e).

Kaikista keräyspisteistä saatava hävikkitieto tallentuu suoraan samaan palveluun.

Kysy lisää!

Haluatko tietää lisää ruokahävikin reaaliaikaisesta seuraamisesta ammattikeittiöissä? Jätä viesti, niin olemme sinuun yhteydessä.